Avallon er et af de mest elskede og besøgte steder i Bourgogne, og det er på grund af den rige historie, afslappede stemning og det travle marked søndag morgen. Denne fascinerende by ligger ved foden af det uspolerede Morvan-område, der både dækker en skov og en nationalpark og fungerer som indgangen til den vilde natur.
Udforsk Château de Chastellux
Hvis du kører 15 minutter ind i skoven fra Avallon, finder du det 1.000 år gamle vinslot Château de Chastellux og dets otte hektar store grund.
Slottet er privatejet, hvilken er ret usædvanligt i Frankrig, men slottets døre har været åbne for offentligheden siden 2008. Dette majestætiske slot har otte store tårne, som giver det et eventyrligt udseende.
Det er blevet forskønnet flere gange gennem årene, men udstråler stadig al den imponerende charme, som det uden tvivl havde, da den blev bygget tilbage i det 11. århundrede.
Hvis du kan, så tag med på en rundvisning. Din vært? Ingen ringere end grev Philippe de Chastellux, som er slottets nuværende beboer. Han giver en fuldkommen og fascinerende indsigt ikke bare i slottet, men også i sin families farverige historie.
Ud i vildmarken
Den regionale nationalpark Morvan ligger langs A6 mellem dalene Saône og Loire. Området dækker næsten en kvart million hektar og tilbyder besøgende et væld af forskellige aktiviteter fra eventyr til afslapning.
Naturelskere kan nyde en slentretur i de uspolerede, bakkede vidder og den enorme, frodige skov. Det vandrende folk vil nyde trekking på skovområdets mange gangbroer og stier, mens vandhunde kan ro i kajak, rafte eller sejle i en af områdets mange søer, herunder Setton, Chaumecon og Pannecière.
Morvan er i sandhed mere end bare en skov. Det er en lille perle i Bourgognes allerede meget udsmykkede krone.
Ostens Époisses
22 km øst for Avallon ligger landsbyen Époisses. På 25 minutter kan du ad D606 køre til denne søvnige landsby, som er berømt for en meget bestemt aroma.
Époisses de Bourgogne er en af verdens mest lugtende oste, men den er også kendt for at være en af Frankrigs lækreste. Den er blevet fremstillet i Époisses siden begyndelsen af det 17. århundrede, hvor den blev produceret af de lokale munke, og derfor serveres den ofte sammen med trappistøl.
I dag er stafetten givet videre til byens indbyggerne, som hellere end gerne vil fortælle dig alt om de fremgangsmåder, der er involveret i at skabe det endelige produkt. Og selvfølgelig vil du også kunne købe osten i de lokale butikker.
Billeje i Avallon giver dig frihed og bekvemmelighed til at se det bedste i byen, de smukke omkringliggende områder og resten af det eventyrlige Bourgogne.