De 3 bedste Young Adult bøger til sommeren

Page author

af Hertz - 17 juni 2021

Vi har samlet de bedste ungdomsbøger til at fylde din sommer, hvad enten det er under køreturen på ferien, på stranden eller når du laver noget helt andet.

For at gøre det hele lidt bedre, har vi også et tilbud til jer, hvor i kan lytte og læse gratis med 8 ugers gratis BookBeat Premium abonnement, som selvfølgelig er uden binding.
Klik her for at prøve BookBeat gratis.

Vores næste anbefaling er en serie af bøger som de fleste af jer kender til eller har læst:

Harry Potter Serien
(
https://www.bookbeat.dk/serie/harry-potter-11284)

Vores tids mest populære bogserie om Harry Potter og hans eventyr egner sig perfekt til ugevis af lytning og læsning. Med 7 bind som alle har mange timer i sig vil du med garanti blive underholdt og lade dig fortrylle af den fangende historie.

Med Jesper Christensens karakteristiske oplæserstemme bliver det en helt ny oplevelse at lytte til lydbøgerne, selvom i allerede skulle have læst bøgerne tidligere.

Dennis Jürgensen er Danmarks måske bedste forfatter inden for ungdomsbøger, og vi kan varmt anbefale denne serie:

Krimiserien om Roland Trier

(https://www.bookbeat.dk/serie/dennis-jurgensen-8271)

Serien om Roland Trier består af Frans Jessen har skabt en milliardforretning med sine designersmykker. Efter en omfattende sag om ophavsretten findes den ene af de involverede parter myrdet på makaber vis, og jagten begynder på en skånselsløs morder. I spidsen for efterforskningen står den erfarne Roland Triel fra Politigården i København. Triel lider under en personlig tragedie. For få år siden blev hans kone brutalt myrdet i deres hjem og hans 13-årige datter mishandlet. Sagen er aldrig blevet opklaret, og Triel er besat af tanken om at finde den skyldige. Midt i arbejdet med den aktuelle drabssag giver Triels kones morder uventet livstegn fra sig. Efterforskningslederen hvirvles nu ind i et mørkt psykologisk spil med den forbryder, han vil gøre alt for at fange.

Den sidste anbefaling i rækken af gode ungdomsbøger er også en serie i tre dele som byder på verdensklasse fantasy:

Heksenat
(
https://www.bookbeat.dk/bog/heksenat-204845

Det begynder med fravær og begær.
Det begynder med blod og frygt.
Det begynder med en opdagelse af hekse.
Historikeren Diana Bishop, der er af hekseslægt, forsker i alkymistiske skrifter og falder over et fortryllet manuskript i Bodleian Library i Oxford. Diana har ikke brugt magi, siden hendes forældre blev dræbt på grund af deres evner, men da hun mærker manuskriptets kræfter, aner hun farer og sender det tilbage i arkivet uden at afkode dets indhold og hemmeligheder.
Hvad hun ikke ved er, at den gamle alkymistiske tekst Ashmole 782 har været forsvundet i århundreder og tiltrækker sig opmærksomhed fra andre væsner. Deriblandt vampyren Matthew Clairmont, som forsker i genetik. Meget imod sin vilje bliver Diana tiltrukket af Matthew, men et forhold mellem en heks og en vampyr er ikke problemfrit – især ikke da deres forhold strider mod en gammel pagt, som skal sikre ro og afstand mellem arterne og undgå at tiltrække sig opmærksomhed fra menneskerene.
I takt med at Dianas magiske evner vokser, står det klart, at nogen vil hende til livs, og sammen med Matthew forsøger hun at finde ud af, hvad manuskriptet indeholder af hemmeligheder om arternes fortid og mere interessant; deres fremtid. Og det skal vise sig at blive noget af en rejse – både i tid og sted.